order

För beställning för leverans i Sverige, läs nedanstående information om priser och bestäm vad ni vill ha, skicka sedan ett mail med leveransadress, fakturaadress, kontaktperson med telefonnummer dit leveransen kan aviseras   Klicka här för skicka mail

Prisexempel inklusive moms, pumpen levereras fraktfritt i Sverige
Pump 39.500 kr + hårdsvetsat pumphjul 1.800 kr + 50 m slang 3.125 kr + extra slangkoppling 790 kr = 45.215 kr
Flotte 2,4 m * 3,0 m med 4 stolphållare 17.482 kr (frakt tillkommer på flotten)
Läs mer om flottarna på www.arbetsflotte.se 

Det vanligaste folk köper är en pump, 50 m slang och en extra slangkoppling samt ett First Service paket. Det du ska fundera på också är hur djupt du räknar med att muddra så du inte köper pumpen med längre axel än som behövs. Vi tillverkar på beställning och leveranstiden är just nu ca 2 veckor från fabrik.  Ring mig gärna på 0702612127 när du läst detta om det är något du undrar över.

Pumpen med det rörliga fästet och 2,5 m axel, ett sk Smart Stop som underlättar justeringen av muddringsdjupet och 2,5 m spiralslang med en snabbkoppling kostar inklusive frakt I Sverige 39.500 SEK inkl moms. Se bild här 

Till motorn som är en 5 hp Briggs & Stratton finns ett First Service paket som kostar 700 SEK inkl.moms och består av 0,6 l motorolja, 2 st luftfilter, tändstift och instruktioner.

Det finns också möjlighet att få olika längd på axeln, standard är 2,5 m Axellängder: 1,3: 1,6; 1,8; 2,0; 2,3m, 2,5 och 3,0 m Många köper en kortare axel också för att ha och byta med för att det ska vara bekvämare att muddra då det är väldigt grunt. Exempelvis kostar en 1.6 cm axel komplett med pumpdelen 16.300 kr inkl frakt vid samtidig beställning av pump.

Är det mycket sand och grus som ska pumpas ska man kanske satsa på ett hårdsvetsat pumphjul istället för det ythärdade standard pumphjulet, det tillkommer då 1.800 kr inklusive moms för det. Är det mycket grusblandat material så sliter det mycket på pumpen medan sand brukar går bra att pumpa.

Har du ingen egen flotte så kostar den minsta flotten 2,4 * 3,0 m  14.500 SEK inklusive moms vid samtidigt köp av muddringspump, frakten på flotten brukar gå på ca 3.625 SEK inkl. moms och sen beror det på vilka tillbehör du vill ha. Man behöver i varje fall ett par stolphållare så att du kan köra ner ett rör eller något annat för att stabilisera flotten när du muddrar. Se www.arbetsflotte.se för priser och bilder.

Slang säljs i 50 meters längder och kostar 3.125 SEK inkl. moms. Extra snabbkoppling kostar 790 SEK inkl. moms.

När det gäller slang, du behöver minst 50 meter och en bra idé är att ta en extra snabbkoppling så att du enkelt kan dela upp slangen i lämpliga längder. Själv brukar jag dela den I en 20 och en 30 m bit så man har tre olika längder at arbeta med, man ska aldrig ha längre slang än som behövs för tillfället.

Vi har tagit fram ett tillbehör i form av en kniv som hyvlar av botten om den skulle vara för hård att vara sugbar, samtidigt skyddar den pumpen om man kör mycket på steniga bottnar eller mot berg. Det kostar 1.550 SEK inkl moms vid samtidig beställning av pump.

Kapaciteten är 60 kubikmeter i timmen vid fritt utlopp vilket innebär 6 kubikmeter dy i timmen vid 10 % inblandning. Många hävdar dock att den klarar betydligt större inblandning än 10 %. Kapaciteten sjunker förstås med längden på slang. Sten med en diameter upp till 2 cm åker igenom pumpen och större kommer inte in.

– Förorenar inte sjö eller vattendrag

– Inga skador på stränder eller botten, som med grävmaskin

– Muddra ner till 2 meters djup med standard pump, finns i flera längder.

– Vassrötter slam och dy sugs upp och pumpas bort

– Slammet kan pumpas 100 – 150 m beroende på lyfthöjd och slamkoncentration.

– Beprövad konstruktion som använts i många år, nu över 2500 sålda.

– Fungerar också bra som brandspruta (se bilder på hemsidan)

– Levereras fraktfritt i Sverige och mot faktura

Vi kan nu också leverera pumpen för hydrauldrift, maila för ytterligare info.

Problem med vass? Vi har nu också vassklippare, se www.vassklippare.nu

Sugen på en minigrävare, se www.elgoplus.se för  bandgående grävare tillverkade i Europa från 65.000 plus moms.

Hälsningar

Sten-Anders Fellman

www.bohena.se